Till gnocchin skulle det vara ett "bacon- och pinjeströssel" som inte var krångligare än att steka ihop fläsket och fröna tillsammans med färsk spenat, champinjoner och vitlök. Sedan skulle gnocchin blandas ner i pannan. Jag hade dock läst receptet lite slarvigt och missade detta moment, men det är möjligt att slutresultatet hade blivit ännu lite bättre med lite stekyta på pastan. Jag hade i stället helt enkelt fördelat strösslet över gnocchin i tallrikarna och sedan toppat med lite färsk parmesan. I receptet rekommenderades en enkel tomatsallad som tillbehör, så jag följde detta råd och hackade en tomat och en halv rödlök som jag sedan smaksatte med lite olivolja, balsamvinäger, flingsalt och nymalen svartpeppar.
Slutresultatet blev en rätt helt i min smak; enkelt, snabbt, hyfsat billigt och väldigt gott. Helt klart en ny stjärna på min vardagsmatshimmel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar