Till grytan skulle man koka kamutvete, stora gryn av en antik vetesort som visst ursprungligen kommer ifrån Egypten. Också en ny bekantskap för mig. Eller, jag hade faktiskt träffat på det bara några dagar tidigare, på den där brödkursen jag var på där det blötlades och användes i bakningen. Det smakade faktiskt inte så tokigt, ett helt OK substitut till exempelvis ris.
Lite grönsaker adderades sedan i form av krispsallad, snackpaprika och ärtskott.
Dags för en första slutsats av konceptet färdigplanerad matkasse: det lär inte vara helt ovanligt att en av de fem rätterna blir "veckans pytt-i-panna", det vill säga ett hopkok av det som blivit över i förpackningarna efter övriga rätter. Hur kommer man annars på tanken att kombinera kalkonkorv med tomat, pepparrot och dill? Ja, det var inte motbjudande på något sätt, men rätt så märkligt. Men jag gillar verkligen tanken med att det inte ska bli en massa slattar över som står och möglar i kylen, så innebär det en del skumma smakkombinationer må det vara hänt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar