lördag 18 februari 2012

Märkligt men mättande

Vissa saker ändras aldrig. Lika säkert som frosseriet över jul och nyår är det faktum att landet varje januari månad drabbas av hälsohysteri. Då översköljs vi av reklam från träningsanläggningar och bantningsföretag och recepten i alla medier går i nyttighetens tecken. Jag föll för ett sådant häromsistens. Inte så mycket för att det var just nyttigt som för att det lät så gott och kul. Som varandes en vän av sushi blev jag tilltalad av smaksättningen med wasabi, soja och ingefära. Men vi tar det från början: laxfiléer skulle marinera i en blandning av chili, lime, soja, ingefära och honung och sedan bakas färdiga i ugnen. Till fisken skulle det vara en avokadokräm smaksatt med wasabi, lime och salt samt en "sallad" på fint skivad gurka, blomkål och sesamfrön och en dressing på risvinäger, lime, socker, salt och peppar. Jag vet inte hur många ingredienser man behöver blanda för att få kalla något för sallad, och jag tänkte att denna gurk- och blomkålsvariant kanske skulle upplevas vara i fattigaste laget som tillbehör till laxen, men det funkade över förväntan! En annorlunda men riktigt fräsch och välsmakande rätt att välja när man söker en lättare måltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar