onsdag 23 maj 2012

Ett säkert kort

Jag har noterat en trend i de tidningar jag prenumererar på: det verkar bli allt vanligare med annonser som utformas så att de ser ut som reportage. Det kan vara recept och kockintervjuer i mattidningen och sminktips eller catwalkbilder i dammagasinet. Det är klart, sådant kanske väcker mer intresse än en vanlig annons som ju ofta bara är en bild på produkten.

I en sådan "reportageannons" hittade jag i alla fall detta recept. Huvudprodukten i annonsen var den crème fraîche som årets kock (eller fjolårets tror jag minsann) valt smaksättningen till. Den ingick i ett potatismos som hade sällskap av färsbiffar och ugnsrostade rödbetor med fetaost. Kalvfärs skulle det vara egentligen, men det kostade vi inte på oss och det gick förstås bra med vanlig blandfärs med. Smaksättningen var vitlök, fetaost och persilja och det kan ju inte gärna bli fel. Moset blev också gott men lite i fastaste laget, nästan lite torrt. Men rödbetorna med fetaost var ett fint tillbehör. Som sambon sa: färsbiffar och potatismos - hur fel kan det bli?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar