Valborg var ju en hel månad sedan och
jag skyller det sena bloggandet om denna högtid på den klena
internetuppkoppling vi lidit av ett par månader. Men nu har vi
fininternet igen, så nu ska det bli ordning!
Vi bjöd in kompisgänget till
valborgsgrillning på altanen då vädret såg ut att bli hyfsat. Valborgsmässoafton är ju vanlig
arbetsdag, så jag gjorde det enkelt för mig. Var och en fick ta med
sig eget kött och dryck, och ansvarsområdena tilltugg till
fördrink, sås(er), potatis, sallad och snacks fördelade jag bland
gästerna. Fördrink och dessert tog vi på oss själva. Sambon tog
ansvar för drinken och slog till med att koka sin mormors goda
citronsaft som gjorde succé som drinkingrediens. Själv valde jag
att baka den tårta som syrran, med god support från den 3,5-åriga
dottern, bakat till dessert i påskas: en härlig cheesecake med
massor av färskost och grädde samt krossad choklad, på en
kexbotten täckt med lemon curd.
Enligt receptet skulle kakan ställas
kallt i några timmar innan servering, hur kallt framgick
dock inte. Syrran hade nöjt sig med kylskåpet medan sambon (som är
väldigt förtjust i glass) förordade frysen. Så frysen blev det.
Och det blev gott med fryst (eller lite halvtinad) cheesecake med,
men den bit som blev över ställde jag i kylen och när vi åt av
den dagen därpå måste jag nog säga att jag föredrog den
konsistensen, och framförallt smaken, ändå.
I receptet föreslås det att tårtan
ska serveras med granatäpple, ananas och passionsfrukt, men på
bilden ser det mer ut som vattenmelon och granatäpple. För vår del
blev det röda druvor, jordgubbar och granatäpple, både vackert och
gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar