söndag 15 april 2012

Fiskgryta de luxe

Vi åkte och hälsade på mamma och pappa för några helger sedan, sambon och jag. Det skulle bli en riktig familjemiddag på lördagen då syrran med familj passerade på väg hem från fjällen och vi även lyckades få mammas närmaste väninna, vår "moster", att komma. Jag hade matansvaret och passade på att prova den fisk- och skaldjursgryta av Pontus Frithiof som min mattidning lockat med för något nummer sedan. Det var en riktigt lyxig variant med både torsk och lax samt räkor, blåmusslor, pilgrimsmusslor och även hummer för den som ville slå på stort. Den ekonomiskt sinnade delen av mig tyckte att vi kunde hejda oss med den, det skulle nog bli gott ändå. Och det blev det! Inte nog med all fisk och skaldjuren, det var även en hel del grönsaker i grytan som tillsammans med bland annat vin, kokosmjölk, chili, lime och vitlök blev en både vacker och smakrik anrättning som till och med gick hem hyggligt hos småttingarna i familjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar