lördag 2 juni 2012

Galet lyckad kombo

Det framgångsrika premiärförsöket att laga polenta gav mersmak, så jag blev sugen att prova någon mer rätt med denna majsgröt. Satte mig vid datorn och surfade runt en stund innan jag hittade detta recept som lät väldigt spännande. Polentan skulle smaksättas med getost, soltorkade tomater och basilika vilket lät väldigt gott, men sedan blev det desto mer crazy. Över den grillade entrecôten skulle man droppa någon matsked whisky innan servering, och såsen verkade utgöra en väldigt djärv blandning av ingredienser. Eller vad sägs om att koka ihop vitlök, tomatpuré, kalvfond, vatten, sweet chilisås, balsamvinäger, smör, basilika och whisky? Men det inte bara funkade, det blev riktigt gott! En rätt som var väldigt tacksam att förbereda också; polentan kan stå färdig i kylen flera timmar innan middagsdags och även såsen kan göras nästan helt klar i förväg. När det börjar dra ihop sig ställer man sedan en grillglad individ ute på altanen och förser honom med både kött, majsgröt, tomater och sparris medan man själv värmer såsen och tillsätter de sista ingredienserna. Och vips har man en både god och innovativ middag med riktigt spännande smaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar